Žirafa OPEN 2018

V tednu med 10. in 13. junijem je na stezah Planeta Tuš že šesto leto zapored potekal turnir Žirafa Open. Tokrat smo ga poimenovali Žirafa OPEN 2018, saj so bile ob našem tradicionalnem terminu v začetku septembra lansko leto steze v Planetu Tuš v okvari in turnirja ni bilo mogoče izvesti.

V treh kvalifikacijskih terminih se je skupaj pomerilo 30 igralcev, ki so glede na dejstvo, da je sezona že končana, pokazali zelo visok nivo igranja. Najboljših 12 igralcev iz kvalifikacij se je uvrstilo v zaključni del, kjer sta se v treh korakih po sistemu izločanja izluščila finalista. To sta postala vse boljši igralec BK Kranj Tomaž Stare in neuničljivi igralec senior ekipe BK Kranj Gringosi Dare Žust. V finalni igri na 2 zmagi, je bolje začel Dare, potem pa se mu je začela poznati utrujenost – v enem dnevu je odigral 10 iger. Tomaž je to z odlično igro pričakovano izkoristil ter si tako že drugič v karieri prislužil Žirafo. Na koncu bi se rad zahvalil vsem, ki so z nagradami, izdelovanjem “pokala” ali na kakršen koli drug način pomagali pri izvedbi turnirja. Pohvalil bi tudi fante iz recepcije Planeta Tuš, ki so se kljub nebrezhibnim stezam trudili, da je tekma potekala kar se da hitro.

Na koncu pa še posebna pohvala našemu Milanu. Organizacijo turnirja ima že v malem prstu, računalniška grafika je na ravni svetovnih prvenstev, brez njega si takega turnirja ne predstavljam izvesti.

Vsem sodelujočim se za nastopanje zahvaljujem in če bo vse v redu, se jeseni spet vidimo. Vaše pohvale, dobra volja in navijanje veliko pomenijo, konec koncev pa tudi pivo po zaključku na terasi v dobri družbi “sede”.

Borut Brezar