Gorenjska bowling liga zaključena, zmagovalci po enoletnem premoru ponovno igralci ekipe Kremenčki

7.4.2022 je bil na sporedu zadnji dan za Gorenjsko bowling ligo, kjer so nastopile najboljše 4 ekipe rednega dela in sicer: Kurje premze, Gringosi, Monster 1 in Kremenčki.

Že pred zaključnim turnirjem pa so se ekipe iz 1. in 2. lige pomerile za obstanek oziroma napredovanje v 1./2. ligo. Za napredovanje v 1.ligo sta se borili ekipi Bowling city in Top unimat, vendar sta bili po dveh odigranih dvobojih od njih boljši ekipi Jazbecev 1 in Gorenjske gradbene družbe 1. Napredovanje iz 2.lige v 1.ligo pa so si s 1.mestom zagotovili igralci ekipe KR Žirafa 2, iz 1.lige pa so izpadli igralci ekipe KR Žirafa 3. Najkoristnejša igralka 2.lige je postala Nataša Rozman/Top unimat, najkoristnejši igralec pa Franci Borovnik/KR Žirafa 2.

Na zaključnem turnirju sta prvo medsebojno tekmo odigrali ekipi Kurjih premz in Gringosov. Tekma je bila napeta do zadnjega, kar kaže tudi rezultat tekme in enako število podrtih kegljev. Zmage se je na koncu veselila ekipa Gringosi.

V drugi tekmi dneva sta se pomerili ekipa Monster 1 in zmagovalna ekipa prvega dvoboja ekipa Gringosi. Tudi tu je bilo napeto do zadnje odigrane igre, vendar se je izkazalo da so Gringosi dobro ogreti in premagali tudi ekipo Monster 1 in se tako uvrstili v zadnji krog finala, kjer jih je čakala ekipa Kremenčki.

Tekma za 1.mesto se je začela dokaj izenačeno, po drugi igri pa se je rezultat prevesil v korist ekipe Kremenčki, ki so v zadnji igri vse skupaj samo še potrdili in si zagotovili zmago.

FINAL FOUR – rezultati

Na koncu bi se v imenu OO GBL in Bowling kluba Kranj zahvalil Bowling City-ju Lesce za pripravljenost organizacije finalnega turnirja in odlično pripravljene steze.

Zahvala tudi lastniku podjetja Grelci Sept, d.o.o. Andreju Čapelji za glavnega pokrovitelja zaključnega turnirja.